2012. szept. 9.

Milyen ma a budapesti HŐSÖK TERE?

Mit forgatom a fejemet, hogy minél többet lássak az autóbusz ablakából?! Kell a fájdalom, kell újra meg újra látni, hogy ugratnak fel gördeszkájukkal a hősök emlékkövére? Évtizedekkel ezelőtt már telefonáltam a zuglói önkormányzathoz, tegyenek valamit ez ellen. Amikor később Nemeskürty Istvánnak köszönhetően kovácsoltvas díszkerítéssel vették körül az emlékkövet, megnyugodtam. Azt, hogy a tér díszburkolatát ma is, továbbra is rongálják, sportpályának használják bravúros mutatványaikkal a gördeszkások, bárki láthatja. A héten már új látvány fogadott, a díszkerítés kapuja nyitva, benn gördeszkások. Nem szálltam le a buszról, de szombat délelőtt körbesétáltam a teret, most megmutatom, mit láttam. A ragyogó időben egymás után érkező turistacsoportok lelkesen fényképezkedtek, hallgatták idegenvezetőjük elbeszélését történelmünkről. Ők nem látták, amit én láttam.
A rozsdás kapu nyitva volt, becsuktam és elgondolkoztam, nem kéne újrafesteni?
Nem kell ide kommentár, a képek magukért beszélnek, a megbontott burkolat, a húgyfoltok a Millenniumi Emlékmű tövében, a cigarettacsikkek, italosdobozok, az előző este, éjszaka itt tanyázó fiatalok nyomán:
Kósza gondolat: esetleg hajnalonta fel lehetne takarítani, sőt járőrözni esténként, éjszakánként, amíg még van mit védeni...

2 megjegyzés:

G.Marta írta...

Reméljük, hogy egy pár illetékes, vagy hozzá közeli is olvas Téged és persze tesz is valamit!!Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet!
Üdvözöllek

ÉvaZsuzsanna írta...

Nem jut el az én kiáltásom csak kevesekhez! A kerületi önkormányzatnak, a fővárosi önkormányzatnak is elküldtem levélben ezeket a képeket. Válasz nincs, bizonyára meg sem nyitották, a levéltengerben sajnos elvész...