2012. márc. 16.

Örömök március idusán PestenHétfőn iskola után eljött legkisebb unokám Timi, panaszkodott, lázadozott, hogy holnapra kívülről kell tudnia az egész HIMNUSZT, feleltetni fogják. Nekigyürkőztünk. Szerdán csilingelő hangján újságolta telefonon, hogy ötöst kapott a HIMNUSZ hibátlan elmondásáért.
Megfőztem a JÓKAI-BABLEVEST, megsütöttem a POZSONYI KOSSUTH KIFLIT, mára mind elfogyott, tehát jól sikerült.
Március tizenötödike reggelén a tévében megnéztük a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonást, meghatott egy hölgy képe, amint összetett kézzel, magasba emelt tekintettel követte a felkúszó nemzeti lobogót.
Főzés közben a Kossuth rádióban felismertem egykori kiváló idegenvezetőnk hangját, Farkas Erikát A HELY c. műsorában Brogyányi Mihály pozsonyi helytörténész kalauzolta Pozsony városában. 2010 szeptemberében ZOBORVIDÉKEN tengernyi értékes információt osztott meg velünk, hálásak vagyunk érte.

Délután a Kossuth térre mentünk, felemelő élmény volt a velünk lelkesen vonuló lengyelek, litvánok, a sok városból, községből a pestiekkel vonulók, köztük még a BEREGSZÁSZI MAGYAR GIMNÁZIUM tábláját is örömmel láttam!


Este csodálkozva néztem, hallgattam a tévében, hogy mások, másként ünnepeltek, tüntettek a sajtószabadságért. ÁMULOK.

Nincsenek megjegyzések: